×
EN
FR
HU
NL

Bedrukken

1. Zeefdruk

Uw logo wordt per kleur gescheiden en hiervan worden positieve films gemaakt. Deze films worden belicht op zeefdrukramen. Dit zijn aluminium kaders waarop een fijn polyestergaas is gespannen, en die voorzien zijn van een lichtgevoelige laat (emulsie).

De donkere vlakken op de film zorgen na het belichten voor een zachte emulsie op het zeefdrukraam. Deze delen worden weggewassen en zijn inkt doorlatend.

Deze zeefdrukramen worden dan ingespannen op de zeefdruk carrousel (per kleur één raam). Er wordt inkt op het raam aangebracht en deze wordt met behulp van een rakel uitgesmeerd. De inkt doorlatende delen van het raam zorgen zo voor een afdruk op het textiel.

Het textiel gaat nadien door een droogtunnel op gas om de inkt te fixeren. Zo krijgt de bedrukking een hoge weerstand tegen veelvuldig wassen, zonder verkleuren van bedrukking.

Dankzij jarenlange ervaring en door gebruik van hoogwaardige inkten en materialen heeft Screen zich geprofileerd tot één van de betere textieldrukkerijen in de Benelux.

Onze zeefdrukatelier beschikt over 5 automatische carrousels en 4 handdrukcarrousels. Met deze machines kunnen wij perfect sluitende prints garanderen voor full-color prints (tot 12 kleuren) en kleurgescheiden prints en dit met een capaciteit van 25.000 bedrukkingen per dag.

Technische bemerkingen:

  • Maximum bedrukbaar oppervlak van 43 x 60 cm op voor en rugzijde (8 x 32 cm op mouwen)
  • Niet mogelijk over naden, knopen
  • Hou rekening met een marge van 2 tot 3 cm van de naden
  • Logos vectorieel aanleveren, met aanduiding van de gewenste PMS kleuren

2. Transfers

Naast zeefdruk bieden wij ook diverse soorten transfers aan om ook moeilijk bedrukbaar textiel te kunnen personaliseren.

2.1 zeefdruktransfers

Deze techniek is sterk gelijkend op de traditionele zeefdruk alleen wordt hier niet direct op het textiel gedrukt maar eerst op een transparante drager met lijmlaag.

De transparante drager met uw logo wordt dan op het textiel op de gewenste positie geplaatst en via een warmte pers (+/- 160 °C) op uw textiel geperst, door de warmte en druk wordt de lijm vloeibaar en hecht deze zich aan het textiel.

Deze techniek is uitermate geschikt voor het bedrukken van minder courante kledij:  (polyester) sportkledij, jassen, polyester draagtassen en sportzakken.

 

2.2 offset transfer

Bij deze techniek wordt het logo op de transparante drager niet via zeefdruk aangebracht maar via een offset drukpers. Dit maakt zeer gedetailleerde full color afbeeldingen met kleurverlopen mogelijk die op verschillende soorten textiel kunnen aangebracht worden.

 

2.3 Flex / Digitale transfer

Hierbij worden uw logo’s, namen, nr gesneden uit een folie. Dit gebeurt op een snijplotter en dan met behulp van een warmtepers op uw textiel geperst.

Deze folie bestaat in verschillende standaard kleuren (geen pantone kleuren) en is uitermate geschikt voor unieke rugnummers, namen en kleine oplagen.

Daarnaast bieden we ook nog een digitale transfer aan. Hierbij wordt een witte folie (gelijkend op flex) eerst digitaal bedrukt en daarna gesneden op een snijplotter.

Ook deze worden dan met een warmtepers op uw textiel aangebracht.

Algemene opmerking: Op (sport) kledij met polyester kan de bedrukking in flex en (digitale) transfer na verloop van tijd verkleuren!